Dit doet 30 minuten wandelen met je lichaam

Stel je voor… Je gaat meerdere malen per week even 30 minuten wandelen. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand. Dat begint met eens kritisch naar je manier van leven te kijken, je leefstijl. Die is bepalend voor je gezondheid.

Jij weet best wel wat gezond, minder gezond en absoluut ongezond is. Dat is geen rocket science.
Op dit moment zit je waarschijnlijk in een patroon waarvan je denkt, ‘ach, het gaat eigenlijk best wel oké’. Terwijl je weet dat er wel een ‘gezond schepje’ bovenop mag. Dat hoeven geen grote veranderingen te zijn, met kleine stapjes ga je je op korte termijn al veel beter voel.

We kunnen dat ook samen doen. Ik geef iedere week een kleine, algemene, suggestie en jij gaat het een weeklang proberen. Werkt het niet haak je af, werkt het wel dan gaan we een stapje verder. Doen?

Tip van de week: we gaan een half uurtje wandelen in een ‘fris’ tempo.

Bij voorkeur ’s-ochtends voor het werk of tussen de middag of ’s-avonds na het eten. Dat laatste werkt bij mij prima en geeft een goed gevoel voor de rest van de avond.

Het is echt ongelooflijk wat dat half uurtje met je doet….

Een half uurtje wandelen zorgt voor:

  • Het versterken van spieren en botten. Het voorkomt osteoporose (botontkalking). Door regelmatige belasting worden ze niet alleen sterker, je bouwt zelfs nieuwe botmassa op.
  • versterking van het kraakbeen, het elastische weefsel tussen de botten. Weinig bewegen maakt het kraakbeen in de gewrichten dunner. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen.
  • hart en bloedvaten. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Ook de conditie van de wanden van je hart en bloedvaten gaan er op vooruit.
  • vergroting van het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.
  • beter functioneren van de hersenen, zorgt voor een opgewektere stemming
  • een goede nachtrust. Beter in- en doorslapen. Ook de kwaliteit van de slaap verbetert.
  • minder overgewicht. Dagelijks een half uur wandelen helpt je om één kilo in twee maanden af te vallen.
  • goede darmfunctie. Het stimuleert de stofwisseling en is goed tegen darmverstopping.

Dagelijks wandelen levert zo al een drastische verbetering op van de gezondheid. Veel voor weinig zou ik zeggen.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search